Japánba látogatnak tavasszal a Kano Judo SE sportolói

Kano Judo Archív felvétel. Forrás: BM Kano Judo SE

Mozgalmasan indult a 2023-as év a Békés Megyei Kano Judo SE elnöke és sportolói számára. Edzőtáborok, versenyek, és egy kitüntetés színesítették már a programot. A részletekről Gyáni János egyesületi elnök és edző számolt be a Körös Hírcentrum stúdiójában.

hirdetés

2023-ban Gyáni János is Békéscsaba halhatatlan sportcsillagai közé került. Ezt az elismerést pedig igen nagyra értékeli a több olimpián, számos nemzetközi bajnokságon is eredményesen szereplő sportoló, elnök, edző. Egészen fiatal kora óta békéscsabai színekben edzett, versenyzett, hűségesen követte mestere útmutatásait. A tanítványai ugyancsak büszkék a saját mesterükre az elismerés, valamint az eddigi pályafutása miatt.

hirdetés

A megmérettetések ugyancsak folyamatosan zajlanak az év eleje óta. Országos bajnokságok kerülnek megrendezésre a különböző korosztályok számára. Edzőtáborokban készültek eddig a fiatalok, ráadásul helyben is lehetőségük van a nemzetközi tréningre, hiszen az ukrán sportolókkal folyamatos a közös munka. Az ukrán dzsúdósok az országos bajnokságban is indulhatnak.

Az akadémia fejlesztése, kialakítása szintén jó irányba tart, elindulhattak a munkálatok. Sok támogató állt a projekt mellé, hiszen bár a kulcsot megkapta az egyesület, a felújításra a forrást nekik kell összegyűjteni a vállalkozók, az önkormányzat segítségével. Festésre, öltözők, zuhanyzók kialakítására mindenképpen szükség van.

A következő nagy kaland az egyesület életében egy japán út lesz áprilisban. Már régóta tervezik, szervezik, azonban vagy a pandémia, vagy a háborús helyzet miatti áremelkedés eddig megakadályozta az indulást. Szeretnének több dzsúdóiskolát, egyesületet megnézni, edzeni az ottaniakkal. A kintiek fegyelmezettsége, hozzáállása hatalmas inspiráció lehet a kiutazó sportolóknak.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés