Óvodások búcsúztatták a telet Békésen

farsang Békésen, télbúcsúztató ovisok Fotó: Kálmán Tibor / Facebook

A Nefelejcs Egyesület, a Békési Kisgazdakör és a Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat a város óvodásainak segítségével egy valóban tartalmas farsangi programra várta az érdeklődőket – számolt be Facebook oldalán Kálmán Tibor polgármester.

Az egykori Csabai utca 18. szám alatti iskola, mely ma a Kisgazdakör székháza, farsangoló gyermekeknek adhatott otthont. A három civil szervezet munkája, sőt összefogása is hosszú évek óta része Békés közösségi életének.

hirdetés

A vidám hangulatú télbúcsúztató pénteken került megrendezésre. „A mai napon úgy kulturális szempontból, mint a játék, vidámság szemszögéből ismét sikerült megszólítani a legkisebbeket. Az így, hívó szóra egybegyűlt közösségek ereje épp a spontaneitásban, kreativitásban rejlik, melyben ma sem volt hiány.”

„Polgármesterként, szülőként és évekig gyakorló pedagógusként is fontosnak tartom, hogy az ifjabb nemzedékek hagyományos ünnepeinkhez kapcsolódva, rendszeresen megélhessék a közösséghez tartozás élményét, erejét. Büszke vagyok arra, hogy Békésen erre számos lehetőség nyílik minden ünnepkör kapcsát. Köszönöm a Nefelejcs Egyesület, a Békési Kisgazdakör és a Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint óvodáink mindezért végzett színvonalas, eredményes munkáját is” – fogalmazott bejegyzésében a városvezető.

További fotók Kálmán Tibor Facebook oldalán.