Mindketten ittasan vezettek Békéscsabán, a rendőrök elvették a jogosítványukat

kék, ittas vezetés, ellenőrzés Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Körös Hírcentrum

Ittasan járművezetésen tetten ért férfiak ügyeit továbbította a rendőrség az ügyészségre Békéscsabán. Mindkét autós belátta, hogy rosszul döntött, amikor alkoholfogyasztás után volán mögé ült, de sajnos csak utóbb. Nem gondolkodtak előre, mennyire veszélyes, amit csináltak.

hirdetés

Két ittas járművezetéssel gyanúsítható férfi ügyének iratait továbbította a napokban a Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyészségre. Az egyik férfi 2023. február 2-án, Békéscsabán ült úgy volán mögé, hogy előtte szeszes italt ivott. Munka után hazafelé menet állt meg egy sörözőnél, ahol a barátjával biliárdozott. Kezdetben csak ásványvizet kért magának, de közben megjelent egy másik ismerőse, aki éppen akkor ünnepelte a születésnapját.

hirdetés

A férfi úgy döntött, iszik az ünnepelt egészségére, két liter sört fogyasztott el. Azt tervezete, hogy a kocsma előtt hagyja az autóját és gyalog megy haza, de rájött, hogy a kocsiban vannak a munkaeszközei, értékes szerszámai. Nem akarta megpakolva őrizetlenül hagyni a járművet, ezért mégiscsak elindult vele. Miután a rendőrök leállították, rájött, hogy nagyon rosszul döntött.

A másik férfi 2023. február 10-én késő este akadt fenn egy közúti ellenőrzésen, a rendőrök Békéscsabán, az Orosházi úton igazoltatták. Miután a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála, a rendőrök előállították. Kiderült, hogy nem sokkal az intézkedés előtt 2 deciliter vodkát ivott meg. Feszültségoldónak szánta az italt, és miután elfogyasztotta, elmondása szerint próbált taxit hívni, de nem tudott, ezért elindult haza Csabaszabadiba. A rendőri intézkedés miatt azonban nem jutott messzire.

A rendőrök mindkét férfi vezetői engedélyét bevonták, majd az ügyükben indult nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a büntetőeljárások iratait 2023. február 21-én és 22-én megküldték az ügyészségre.

Police.hu

hirdetés