ŠKODA Challenge: az Automobil Körös Kft. szakemberei mehetnek a világbajnokságra

ŠKODA Challenge az Automobil Körös Pikó Sándor és Szerencsi László, AutoMobil Körös Kft./Fotó: Körös Hírcentrum

Idén is a legjobbak képviselik Magyarországot a ŠKODA Challenge világbajnokságon. Pikó Sándor és Szerencsi László a hazai elődöntő első helyezését bezsebelve, lehetőséget kaptak arra, hogy a szakmai világszintű megmérettetésen is számot adjanak naprakész tudásukról.

Ha Békés vármegyében Volkswagen vagy Škoda új gépjármű vásárlása kerül szóba, akkor szinte mindenki fejében a Békéscsabán, a Szarvasi úti híd mellett található AutoMobil Körös Kft. jelenik meg. Ahol az emblémák már messziről hirdetik, hogy a legjobb helyen járunk, ha ezeket az autómárkákat keressük. Egy autó vásárlása – legyen az új vagy használt – mindig komoly dilemmát okoz legtöbbünknek. A kérdések lényege mindig ugyanaz: a lehető legjobbat kapom a pénzemért?

hirdetés

Az AutoMobil Körös Kft. kínálatában a Volkswagen-, és Škoda modellek, valamint a Volkswagen Haszonjárművek érhetőek el. Ide betérve akár azonnal elvihető gépkocsival is távozhatunk. De ha használt autót keresünk, akkor a Das WeltAuto szolgáltatás is választható a márkakereskedésben. Azt már a legtöbben tudjuk, hogy minden WeltAuto garanciával vásárolható meg, és biztosak lehetünk benne, hogy ezeket a járműveket szakszerűen, egy részletesen kidolgozott ellenőrzőlista alapján vizsgálták át, és így várják új tulajdonosaikat. A vásárlással a történet még nem ért véget.

Az AutoMobil Körös Kft. olyan szervizszolgáltatást nyújt, melyben a gyárival megegyező technológiával képesek a járművet karbantartani, vagy épp javítani. Felkészült márkaszerviz várja a Volkswagen-, Škoda-, továbbá a Seat modelleket. A technika és a gépkocsikban nyújtott szolgáltatások fejlődése rohamléptű. Szinte azt mondhatnánk, hogy naponta fejlesztenek valami újat, ami hirtelen szériafelszereltséggé válik az új modellekben. Ez a fejlődés megkívánja azt, hogy állandóan naprakész tudással rendelkező csapattal várja ez a márkakereskedés is az ügyfeleit. Azt kijelenthetjük, hogy az AutoMobil Körös Kft. felkészült csapattal áll az ügyfelek rendelkezésére. Ezt a kijelentést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a csapatból az idei esztendőben ketten is bejutottak a ŠKODA Challenge világversenyre, ahova csak az ország legjobbjai juthatnak el.

ŠKODA Challenge az Automobil Körös
Fotó: Körös Hírcentrum

A verseny minden évben, Európa összes Škoda márkakereskedése számára meghirdetésre kerül. Az országonként megtartott döntőn első helyezést elért személy juthat tovább a nyáron megrendezésre kerülő világbajnokságra, ahova a világ különböző országaiból érkeznek a nemzeti bajnokok.

Pikó Sándor, a békéscsabai Automobil Körös Kft. szerviztechnikusa, műhelyvezetője több mint 20 éve dolgozik a „Škodás” szakmában. A megmérettetésre tudatosan készült, hiszen ez az 5. versenye lesz, a ŠKODA Challenge dobogóit pedig már többször végigjárta. Az országos döntőt januárban egy online, 40 kérdésből álló beugró teszt előzte meg. Ennek sikeres teljesítését követően került tovább az országos versenyre, ahol első helyezést ért el járműszerelő kategóriában.

Az országos döntő idén is igazán színes, érdekes és összetett gondolkodást igénylő feladatokat tartalmazott. Járműjavítás technológia területenkét gyakorlati és egy márkatörténeti feladatot kellett megoldani – mesélte szerkesztőségünknek Sándor. A gyakorlati rész egy modern dízel autó SCR rendszerének hibafeltárása volt gyári technológia szerinti lebonyolítással, valamint a modern, 288-as motor vezérlésének bemutatása, ismertetése és vezérléscseréje. Az elméleti rész egy Brandtest-et foglalt magában, amely részletes cégtörténeti ismereteket igényelt egészen 1895-től napjainkig.

ŠKODA Challenge az Automobil Körös
Fotó: Körös Hírcentrum

Az értékesítők számára 2016 óta elérhető a ŠKODA Challenge bajnokság. Szerencsi László, az AutoMobil Körös Kft. értékesítési tanácsadója idén 4. alkalommal képviseli hazánkat a világbajnokságon. Az országos elődöntőn három, 30 perces tesztet kellett megoldania, amely memória feladatokat is tartalmazott: az évszámokat a megfelelő modellekkel kellett összepárosítani, mindezt különböző alkatrészek hozzáillesztésével, ismertetve azt, hogy az adott eszközök mely autótípusoknál jelentek meg először. Ezek mellett László sikeresen teljesítette a Brandtest-et is.

Sándor és László meglátása szerint a Škoda nagyon precíz online oktatási rendszerrel rendelkezik. Az újabb modellek, fejlesztések, vagy akár modell évváltások alkalmával az új fejlesztésekről minden alkalommal részletes anyagot kapnak, amelyek elsajátítását követően vizsgát tesznek. A Road to Škodának nevezett oktatási rendszer biztos alapot nyújt számukra annak érdekében, hogy naprakész szakmai tudással rendelkezzenek. Hozzátették, mindemellett az innovativitásra törekednek a mindennapokban.

A hazai bajnokok idén is lelkiismeretesen készülnek a világbajnokságra. A megmérettetés igényli a modern, kreatív gondolkodást és a gyors problémamegoldást az összetett feladatoknál. László hozzátette, a Škoda rengeteg informatikai innovációt vezetett be az utóbbi időszakban, amelyet az ügyfelek is igényelnek. A világbajnokságon naprakész ismeretekkel kell rendelkezni azt illetően is, hogy a különböző elektronikai eszközöket hogyan tudjunk összekapcsolni az autónkkal. A nemzetközi bajnokságon kevesebb idő áll rendelkezésre a feladatok megoldására, mint az országos bajnokságon. A feladatokat minden résztvevő a saját nyelvén kapja meg, de előfordulhatnak fordítási hibák, amely tovább nehezíti a megmérettetést. A világbajnokság minden évben máshol kerül megrendezésre, idén Prágában tartják meg.