Gáz-riasztó fegyverrel arcon lőtte sógorát egy dobozi férfi

riasztó fegyver Kiemelt kép illusztráció! Fotó: iStock

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 50 éves büntetlen előéletű dobozi férfi ellen, aki egy gáz-riasztó fegyverrel szándékosan arcon lőtte a sógorát.

A terhelt és a sógora között a cselekmény elkövetését megelőzően ismeretlen családi okból konfliktus, nézeteltérés alakult ki. A sértett férfi 2022. június 16-án a délutáni órákban az egyik sarkadi autómosónál tartózkodott, amikor ott megjelent a terhelt a fia által vezetett személygépkocsival. Amikor meglátta a sógorát, lehúzta a kocsi ablakát, a kezével fenyegetően intett, majd azt kiabálta a sértettnek, hogy „Várjál!”, ezt követően kiszállt a gépkocsiból. Ekkor már ott volt a kezében az engedéllyel tartott forgótáras rendszerű, török gyártmányú gáz-riasztófegyvere, elindult a sértett irányába miközben a gáz-riasztó fegyvert végig a sértettre fogta és azt kiabálta „Fejbe lőlek!”, majd mintegy 40 cm távolságból a sértett arcát célozva rálőtt a sértettre.

Ezt követően a terhelt visszaült a gépkocsiba és elhagyta a helyszínt. A sértett a lövés következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett el. Amennyiben azonban a lövés a sértett szemét találja el, az súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló szemsérülést okozott volna. A súlyosabb sérülés elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközeként használt gáz-riasztófegyvert és az ahhoz tartozó 6 db töltényt, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 270.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.