Jogosítvány nélkül vezetett, és a rendszámmal is trükközött egy férfi Battonyán

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Battonyán, a Somogyi utcában 2023. január 21-én 11 óra 30 perc körül leállítottak a rendőrök egy másik kocsit húzó személygépkocsit.

hirdetés

A vontatott autó volánja mögött ülő férfi csak a személyi igazolványát tudta átadni az ellenőrzését végző rendőröknek, közölte, hogy jogosítványa nincs. Arra a kérdésre, tudja-e, hogy a bíróság eltiltotta a járművezetéstől, röviden, tömören így válaszolt: „persze, hogy tudom”.

hirdetés

Egyébként az az eljárás, amelynek eltiltás lett a vége amiatt indult, mert Debrecenben engedély nélkül vezetett, jogosítványa ugyanis soha nem is volt. De akadt egy másik probléma is. Az autón, amiben ült, nem az arra kiadott rendszám volt, hanem egy másik kocsi hatósági jelzése. A férfi mindezt azzal magyarázta, hogy bár tudja, egyik autó rendszámát nem lehet rátenni egy másikra, de nem akarta, hogy a rendőrök a hiányzó hatósági jelzés miatt szúrják ki és állítsák meg a kocsit. Ezért szerelte fel rá egy korábban már eladott járgányról nála maradt táblát. Nem jött be a számítása, mert a battonyai rendőröknek rendszámmal együtt is feltűnt és leállították.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a 25 éves almáskamarási férfi ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban továbbították az ügyészségre.

hirdetés