Hajléktalant lopott meg egy hajléktalan Békéscsabán

pénz, forint, gyulán elhagyott pénz Illusztráció: Pixabay.com

Kifosztás bűntette miatt kezdeményezte az ügyészség egy 67 éves büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő békéscsabai férfi letartóztatását, aki alvás közben fosztotta ki egyik hajléktalantársát.

Az idős férfi 2023. március 10-én, a késő esti órákban lakóhelyén, az egyik békéscsabai hajléktalan szálló társalgó helyiségében egy másik hajléktalan férfi nadrágjának zsebéből – kihasználva azt, hogy a sértett elaludt az egyik asztalnál, és emiatt a bűncselekmény elhárítására képtelen volt – kivette a pénztárcáját a benne lévő 79.000.-Ft készpénzzel és személyes iratokkal együtt, abból a célból, hogy a benne lévő pénzt jogtalanul eltulajdonítsa. A terhelt a pénztárcát, benne 1.000.-Ft-tal és a személyes iratokkal, a szálló udvarán eldobta, míg a többi készpénzből 51.000.-Ft-ot a szobájában helyezett el, illetve elrejtett. A fennmaradó készpénz sorsa ezidáig ismeretlen.

hirdetés

A letartóztatás elrendelésének több oka is fennállt a terhelt esetében: a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés veszélye, valamint a bizonyítás veszélyeztetése. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a járási ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.