Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések

egyetemek, felvételi, középfokú, keresztféléves, egészségvédelmi, érettségi, tanév, felsőoktatási, Szegedi Tudományegyetem, jelentkeztek, felsőoktatás, köznevelésben, OECD, járványhelyzet, járványügyi, oktatási, távolléti, tankönyvek, maruzsa, középfokú Illusztráció: Pixabay

Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.

hirdetés

Mint írták, a tanulók megváltoztathatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehetnek. Újabb tanulmányi terület azonban csak a tanulói adatlapon már szereplő középfokú iskolában és csak az iskola erre kijelölt képviselőjével előzetesen egyeztetve jelölhető meg.

hirdetés

Az egyeztetés tényét a középiskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni – hívták fel a figyelmet. Hozzátették, korábban nem választott iskolába nem lehet jelentkezni és tanulmányi terület sem törölhető. A felvételi jelentkezés módosításáról további részletes információ az OH honlapján olvasható.

MTI

hirdetés