Meglepő magyarázattal állt elő a szlalomozó autós

részeg Szabadkígyóson

Szabálysértési eljárás kerekedett abból a videón rögzített esetből, amelyről elsőként hírportálunk számolt be. 2023. március 15-én 8 óra 30 perc körül egy autós Szabadkígyós külterületén a forgalmas úton, sávját többször elhagyva szlalomozott. Az esetről egyik olvasónk készített felvételt, majd juttatta el szerkesztőségünknek.

Miután a felvétel megjelent az internetes oldalon és a közösségi médiában, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást indított és a rendőrök elkezdték keresni a szabálytalankodót.

hirdetés

A videón ugyan látható a rendszám, de mint kiderült a kocsi a közelmúltban többször is tulajdonosváltáson esett át, ezt azonban nem jelentették be, egyszer sem írták át az új tulajdonos nevére. A rendőrök ennek ellenére néhány nap alatt azonosították azt a fiatal férfit, aki a gyanú szerint szlalomozott a kocsival.

Amikor kihallgatták, elismerte, hogy ő vezetett. Azt mondta, hogy kevés volt az autóban az üzemanyag és meg akarta mozgatni a benzint a tankban. A férfinek egyébként nincs érvényes vezetői engedélye, és az autót is korábban kivonták a forgalomból. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a történtek miatt három szabálysértési eljárást indít.

KHC/Police.hu