Kálmán Tibor: Az egészségügy átszervezése tartogat kihívásokat

kálmán tibor Fotó: Körös Hírcentrum

A napokban tartotta meg soron következő, márciusi ülését a békési képviselő testület. A legfontosabb napirendi pontokról Kálmán Tibor, a város polgármestere számolt be sajtótájékoztató keretében.

hirdetés

Elfogadta a testület a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő 2022. évi működéséről szóló beszámolóját. Ezzel kapcsolatban a településvezető megosztotta, hogy az elmúlt három évben jól helytálltak a rendelőintézet szakemberei. Azonban az elkövetkező időszak is tartogat majd kihívásokat, az egészségügy átszervezése az intézményt is érinti. Igyekeznek önkormányzati fenntartásban tartani, a színvonal jelenleg is magas, a korszerűsítések folyamatosak. Ráadásul nem csak Békést, de a járást is ellátja a rendelő.

hirdetés

Ugyancsak elfogadták a képviselők a közfoglalkoztatással kapcsolatos beszámolót. Itt megjegyezte Kálmán Tibor, hogy nem csak azok a személyek segítenek a várost rendben tartani, akiket az utcán látni, hanem többen részt vesznek a hivatali munkában, dolgoznak az önkormányzati intézményeknél. Tehát számos területen segítik a békésieket.

Napirendre került mindezek mellett a 2023. évi sporttevékenységek, illetve a Békési Önkormányzati Tűzoltóság támogatása is. Előbbinél az összeg nem változott, a támogatási forma finomítását végezték el. Nem férhet kétség ahhoz sem, hogy a tűzoltóság munkájára mekkora szükség van. Nem csak a tűzeseteknél segítenek, hanem például a programok szervezéséből is kiveszik a részüket. Megerősítésre került továbbá a testvérvárosi kapcsolat Hegyközkovácsival. A román jogszabályoknak, a bukaresti hatóságnak volt szüksége erre a lépésre, hogy minden továbbra is jogszerű legyen.

Zárt ülés keretében történt meg a helyi elismerések adományozása. A személyek névsora azonban csak április közepén, az ünnepi képviselőtestületi ülésen lát majd napvilágot. A díszpolgári címet, a Pro Urbe Békés címet, és a többi kitüntetést is április 15-én szeretnék majd átadni. Ezúttal is olyan személyeket választottak, akik sokat tettek ezért, viszont ismét nehéz döntés volt, hiszen számos kiváló békési érdemelné még meg az egyes címeket – zárta Kálmán Tibor.

hirdetés