Fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat Békésben

tűzoltókat, viharszezon Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Katasztrófavédelem

Fákat döntött ki az erős szél Békésben 2023.03.27-én.

Úttestre borult egy nagyméretű fa tegnap (hétfő) este Vésztő és Tarhos között, a bélmegyeri elágazásnál. Az útburkolatra borult növényzetnek nekihajtott egy személygépkocsi, de személyi sérülés nem történt. A békési önkormányzati tűzoltók a kidőlt fát egy motoros láncfűrész segítségével feldarabolták, majd eltávolították az úttestről. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

hirdetés

Garázsra dőlt egy fenyőfa tegnap este Szeghalom közelében, a Halas majorban. A szeghalmi hivatásos tűzoltók az épületre dőlt növényzetet motoros láncfűrésszel feldarabolták, majd kötélzet és létra segítségével eltávolították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg, de a garázs tetőszerkezete a fa súlyától jelentősen károsodott.

Villanyvezetékre és útburkolatra szakadt egy nagyméretű fa tegnap este Füzesgyarmaton, a Baross utcában. A helyi önkéntes és a szeghalmi hivatásos tűzoltók az elektromos hálózat feszültségmentesítését követően a kidőlt növényzetet két darab láncfűrész segítségével feldarabolták, majd eltávolították az úttestről. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.