Tizenegy diák jutott tovább Békés vármegyéből a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjébe

Kiemelt kép illusztráció, a Szakma Sztár Fesztiválon készült 2022-ben!

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Kulturális és Innovációs Minisztérium közös versenyének célja, hogy a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák reflektorfénybe kerüljenek a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg megmérettetést, amelynek első fordulójára idén több mint ötszáz diák nevezett Békés vármegyéből 39 szakmában. Ez a kör szűkült le a középdöntőre a 32 legfelkészültebb diákra, akiket a Facebook JóPálya oldalán mutatja be a kamara egy-egy interjúban. A döntőbe pedig a 11 legjobb Békés vármegyei diák jutott be, akik hegesztő, fodrász, kiadványszerkesztő, karosszérialakatos, nyomdaipari technikus és nő szabó szakon tanulnak.

hirdetés

A döntős fiatalok április 24. és 26. között Budapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon mutatkoznak be, ahol az országból 54 szakma, közel 200 legtehetségesebb tanulója méri össze tudását. Április 24-25-én a tevékenységszigeteken szakmai és szórakoztató programokkal, továbbá 21 agrárszakmában bemutatókkal várják az érdeklődőket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében. A rendezvényre a belépés ingyenes.

A döntősök:

Botos Zoltán Hegesztő
Gyöngyösi Emerita Fodrász KKK
Szabó Dániel Fodrász KKK
Petrus Rózsa Fodrász szvk
Hegedűs Martina Divatszabó Női szabó szakmairány
Csík Boglárka Kiadványszerkesztő technikus
Gera Gara Attila Kiadványszerkesztő technikus
Hoffmann Máté Karosszérialakatos
Sárik Dániel Nyomdaipari technikus
Juhász Emília Nyomdaipari technikus
Zsilinszki Zsolt Nyomdaipari technikus