Tíz percen belül két balesetet is okozott egy ittasan, jogosítvány nélkül vezető férfi Békéscsabán

ittasan balesetezett Békéscsabán Fotó: Police.hu

Az esetek után nem hívott segítséget, hanem elhajtott a helyszínről. A rendőrök egy órán beül megtalálták és előállították. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

Békéscsabán, a Kun utcában 2022. szeptember 8-án 8 óra 20 perc körül egy személyautó vezetője meg akart fordulni egy családi ház kapubejárójában, eközben nekiütközött és megrongált egy elektromos kaput. Az eset után a 30 éves békéscsabai férfi anélkül, hogy szólt volna a ház tulajdonosának, elhajtott a helyszínről. Alig öt perccel később a Bánszki utcában haladt, amikor későn vette észre az előtte várakozó kocsisort és nekiment a leghátsó autónak. Az ütközés után kiszállt ugyan a kocsiból, de amikor meghallotta, hogy a másik autó vezetője rendőrt akar hívni, visszaült és elhajtott.

hirdetés

A rendőrök egy órán belül megtalálták a férfit, akiről kiderült, hogy ittasan valamint gyógyszer hatása alatt vezetett és vezetői engedélye sem volt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság cserbenhagyás vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével gyanúsítja.

A rendőrség az ügyben elrendelt nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2023. március 29-én továbbította az ügyészségre.