Börtönbüntetés lett a vége a jogosítvány nélküli autózásnak

vezetés, autó, vezet Illusztráció: Pixabay.com

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 8 hónap időtartamú végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt jogerősen az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén egy 55 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő békéscsabai férfit. A bíróság ezen felül 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és 3 évre a közúti járművezetéstől is – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés

A férfit a Gyulai Járásbíróság a 2022. január 19-én jogerőre emelkedett ítéletével eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt 60 nap elzárásra ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A férfi – aki vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett – az eltiltás tartama alatt, 2022. november 05-én, 12 óra előtt nem sokkal Nagyszénáson az élettársa tudtával beült az élettársa üzemben tartásában lévő személygépjárműbe és azzal közlekedett egészen addig, amíg a József Attila utcában rendőri intézkedés alá nem vonták.

Az élettársa nem tudott arról, hogy ő járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, arról viszont tudomással bírt, hogy a férfinak nincs vezetői engedélye, ezért a vezetés átengedése miatt szabálysértési eljárás indult ellene is.

hirdetés