Elkészült a bölcsőde Kaszaperen

termékbiztonsági, gyermek Illusztráció: Pixabay

Kaszaper Község Önkormányzata a TOP-1.4.1-19 „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” pályázati kiíráson 259,54 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A projekt célja Kaszaperen egy 2*8 fős mini bölcsőde működtetésére alkalmas új épület építése volt. A beruházásnak köszönhetően 5 új munkahely jött létre. A projekt a Széchenyi 2020 program Terület-és Település-fejlesztési Operatív Programja keretében valósult meg.

hirdetés

A beruházás eredményeképpen új, minden igényt kielégítő, teljes egészében akadálymentesített, korszerű, megújuló energiaforrásokat is hasznosító, energiahatékonysági szempontoknak megfelelő bölcsőde épült fel. A projekt megteremtette az infrastrukturális hátteret azon szakmai tevékenységek és feladatok ellátásához, mely a törvényi előírásokhoz, és a település lakosainak igényeihez és szükségleteihez illeszkedő működés feltétele. A projekt megvalósítása 2020. július 1-jén indult és a 2023. március 31-én zárult.

hirdetés

A bölcsőde az óvoda szomszédságában, azonos helyrajzi számú telken, attól teljesen elkülönülten, lehatároltan, új épületben került kialakításra. Az ingatlan a község központjától kissé távol esik, de jól megközelíthető, nyugodt helyen található. A korszerű új épületbe a szülők is szívesebben hozzák gyermekeiket, valamint a beruházás hozzájárult Kaszaper településképének fejlődéshez, modernizálódásához is.

hirdetés