Szakembereknek tartottak előadásokat a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában

Átalányadózó egyéni vállalkozók

Átalányadózó egyéni vállalkozók Szja-, Járulék- és Szocho-kötelezettsége címmel tartott előadást  a napokban Horváthné Huszka Bernadett, a A NAV Központi Irányítás Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály Dél-alföldi Tájékoztatási Osztályának munkatársa a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

A szakértő többek között az átalányadózó egyéni vállalkozók szja-, járulék- és szocho-kötelezettségeiről beszélt, ismertette az elektromos, hibrid és autógázos gépjárművek üzemanyag-elszámolást és kezelését különböző adónemekben, illetve szó esett a művészet, a média és a sport területén tevékenykedők adózási alternatívájáról, az ekhoról is.

hirdetés

Az adó- és számviteli aktualitásokat Bogár Péter ismertette. Az okleveles könyvvizsgáló és adótanácsadó az elsősorban könyvelőknek, könyvvizsgálóknak szóló előadásán elmondta, hogyan készüljenek a szakemberek 2022. év zárására, milyen számviteli-és adózási vonatkozásokra kell tekintettel lenni, kiemelte azokat, amelyek tavaly változtak meg, illetve számos aktuális kérdés is szóba került.