Közokirat-hamisítás bűntette miatt emeltek vádat egy dombegyházi férfi ellen

mozgáskorlátozott parkoló Illusztráció: iStock

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 51 éves büntetlen előéletű dombegyházi férfi ellen, aki jogosulatlanul használt fel egy más nevére szóló mozgáskorlátozott-igazolványt – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

A férfi 2023. február 10-én, a délutáni órákban az egyik mezőkovácsházi élelmiszerüzlet parkolójában az általa vezetett személygépkocsival – melynek műszerfalán, a szélvédő mögött jól látható helyen az édesapja nevére szóló, mozgásában korlátozott személy részére kiadott parkolási igazolvány volt elhelyezve – a mozgáskorlátozott személyek részére fenntartott parkolóhelyre állt be, majd bement az áruházba vásárolni.

hirdetés

Miután kijött az áruházból, a férfit a parkolóban rendőri ellenőrzés alá vonták. Az ellenőrzés során a terhelt a mozgáskorlátozott személyek részére fenntartott parkolóhely jogszerű használatának igazolására az intézkedő rendőrnek átadta az édesapja nevére szóló, a mozgásában korlátozott személy részére kiadott parkolási igazolványt, amely a vonatkozó jogszabály alapján közokiratnak minősül. A terhelt a más nevére szóló közokirat felhasználásakor a személygépkocsiban egyedül tartózkodott, a parkolási igazolvány használatára jogosult édesapja nem volt vele.