Ittasan tajtékzott, majd két autóval is balesetezett egy gyulai férfi

baleset Gyula Sarkad Fotó: Police.hu

Ittasan kiabált és rongált egy férfi Gyulán, egy lottózóban. Másnap szintén ittasan a tulajdonosok engedélye nélkül elvitt két autót, mindkettővel baleset okozott. A rendőrség a férfit őrizetbe vette.

hirdetés

Gyulán, az egyik lottózóban 2023. április 15-én 17 óra 20 perc körül megjelent egy férfi. Vásárolni szeretett volna, de az eladó ittassága miatt nem szolgálta ki. A 37 éves gyulai férfi ekkor ordibálni kezdett és ököllel ráütött a pult védőplexijére, ami összetört és a szilánkok megsebesítették őt és a pultost is. Az eladó ekkor segítséget akart hívni a mobiltelefonján, de a férfi kikapta a kezéből a készüléket és összetörte, majd kiment a lottózóból.

hirdetés

Másnap 13 óra 15 perc körül Gyuláról, a Ferencesek teréről elvitt egy kocsit, amiben a tulajdonosa benne hagyta az indítókulcsot. Az autóval Sarkadra hajtott azért, hogy eladja azt. Az üzlet megkötése után a férfi nem szállt ki a kocsiból, ezért az ismerőse, aki az autót megvette a lehúzott ablakon át behajolt az utastérbe, hogy beszéljen vele. A férfi ekkor, feltehetően az ittassága miatt gázt adott és elsodorta az autó mellett álló férfit, majd nekiment egy közelben parkoló személygépkocsinak. A férfi továbbhajtott majd pár méterrel odébb ismét nekiütközött egy álló autónak. Ezután sem állt meg, hanem elindult a Gyár utca irányába, ahol a kocsival letért az útról árokba hajtott, majd nekiment egy bejáró betonszegélyének. A kocsi összetört, a 37 éves férfi kiszállt belőle és gyalog indult tovább.

Pár perccel később az egyik sarkadi parkolóban ismét talált egy olyan személyautót, amiben benne volt a kulcs. Elindult vele, de ezúttal sem jutott messzire. A Sarkad és Gyula közötti úton 14 óra 45 perc körül letért az útról, megcsúszott és az úttestre visszasodródva nekiment egy vele azonos irányba közlekedő autónak. A kocsi végül az árokban az oldalára borulva állt meg. A balesetben a férfi könnyebben megsérült, a másik kocsiban anyagi kár keletkezett. A mentők a férfit kórházba szállították, ahol ellátták és vért vettek tőle. Vizsgálják, hogy az alkohol mellett fogyasztott-e tiltott bódító hatású szert. Egyébként vezető engedélye nincs, mert a rendőrség korábban eltiltotta a járművezetéstől.

A Gyulai Rendőrkapitányság a gyulai férfit őrizetbe vette és jármű önkényes elvétele bűntett, lopás vétség, járművezetés ittas állapotban vétség, közúti veszélyeztetés, járművezetés az eltiltás hatálya alatt és garázdaság vétség indított ellene eljárást.

Police.hu

hirdetés