Meleg és sok napsütés vár ránk a hétvégén

hőség, Záporok, legmagasabb, kánikula, 30, augusztus, időjárás, napsütés, nyár, hőség, melegebb Fotó: Pixabay

Sok napsütés, kevés zápor várható a hétvégén, ezúttal utána romlik el az idő.

hirdetés

Az Időkép előrejelzése szerint, egész hétvégén gyönyörű tavaszi időben lesz részünk, mindenhol többórás napsütéssel, kevés zápor vasárnap zavarhat. Érdemes szabadtéri programot, kirándulást, kertészkedést tervezni. Szombaton a napsütésé lesz a főszerep. Reggel a nyugati tájakon ébredhetünk párás tájra, néhol ködfoltokkal. Napközben sok napsütésre számíthatunk, a délután megnövekvő gomolyokból legfeljebb néhol alakul ki jelentéktelen zápor. Gyenge, mérsékelt széllel számolhatunk, csupán néhol Sopron térségében élénkül fel a déli szél.

hirdetés

Marad a meleg tavaszi idő, 20 fok közeli maximumokkal.

Vasárnap ugyancsak sokfelé élvezhetjük a tavaszi napsugarakat, ugyanakkor nyugat, északnyugat felől már több felhő sodródik fölénk. Ezekből csapadék elvétve késő délutántól, estétől várható. Napközben helyenként a napos-gomolyfelhős keleti tájakon alakulhatnak ki záporok. A Dunántúl északi felén élénk, néhol északnyugaton erős lehet a délies szél. 20-23 fokot mérhetünk délután, egy-két fokkal csak északon lehet hűvösebb.

Ezúttal hétvége után romlik el az idő, hétfőn országszerte érkezik a csapadék, eső, záporok, helyenként zivatarok várhatók – írja a portál.

hirdetés