Lakóhelyén árulta a drogot egy vésztői nő

drog, kristály Illusztráció: Pixabay

Kereskedéssel elkövetett, illetőleg 18. életévét be nem töltött személynek kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 36 éves büntetlen előéletű vésztői nővel szemben, aki lakóhelyén értékesítette a „kristályt”.

hirdetés

A nő 2021 nyarától 2021 novemberéig bezárólag rendszeresen értékesített „kristály” nevű, fehér por vagy kristály állagú, kábítószernek minősülő anyagot vésztői lakóhelyén. A terhelt a bódító hatású anyagot ismeretlen helyről szerezte be kifejezetten a tovább értékesítés érdekében és vásárlói a lakásán megjelenve vettek tőle saját fogyasztásra. A megjelölt időszakban a nő legalább 10 fogyasztót szolgált ki rendszeresen, köztük két 18. életévét be nem töltött, 15-16 éves fiatalkorú fiút is.

hirdetés

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a nőt beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a bűncselekményből származó „bevétel” – közel 620.000.-Ft – erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, kobozza el tőle a lakóhelyén lefoglalt kábítószert, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült, 715.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

 

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés