Gyerekzsivajtól lesz hangos a békéscsabai főtér

rendőrnap, tűzoltónap Békéscsabán Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Közösen ünnepel április 27-én a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A két szervezet együtt dolgozik a bajban, együtt óvja az emberek biztonságát, így védőszentjei előtt is közösen hajt fejet.

Csütörtökön kilenc órától a békéscsabai Szent István téren számos interaktív program, szakmai bemutató nyújt élményteli kikapcsolódást és felhőtlen szórakozást gyereknek, felnőttnek egyaránt.

hirdetés

A rendezvény fontos üzenete: ahogyan egykor a két római katona és keresztény a jóért, az embertársai javáért cselekedett, úgy a ma tűzoltói és rendőrei is a közösség javáért tevékenykednek, és vállalnak nap, mint nap áldozatot.

Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

A rendezvényre kilátogatók a rendőrség eszközein és bemutatóján kívül megtekinthetnek egy gépjármű fecskendőt, egy emelőkosaras járművet, valamint egy mobil labort. A vállalkozó szelleműek, kimenekítő kámzsával a fejükön bemerészkedhetnek egy füstsátorba is, valamint interaktív eszközökön keresztül megismerkedhetnek a tűzoltók mindennapjaival.

Forrás: katasztrófavédelem

 

Forrás: Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság