Ukrán kormányzó: az orosz erők eltaláltak egy parkolót Harkiv megyében, sérültek

Az orosz erők vasárnap rakétacsapást mértek a Harkiv megyei Balaklija településre, ahol eltaláltak egy autóparkolót, aminek következtében öt civil sérült meg – közölte Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója a Telegramon.

hirdetés

A tisztségviselő hozzátette, hogy hivatala információi szerint Sz-300-as rakéta csapódott be a parkoló területén.
Vitalij Kim, a dél-ukrajnai Mikolajiv megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy vasárnapra virradó éjjel orosz repülőgépek öt H-22-es rakétát lőttek ki a megyeszékhely környékére. Megrongálódott egy ipari vállalat épülete, de személyi sérülés nem történt.

hirdetés

Az Ukrajinszka Pravda hírportál helyi kormányzói hivatalok közléseire hivatkozva azt írta, hogy szombaton a déli Herszon megyét 51 orosz támadás érte, ebből négy a megyeszékhelyt, Herszon városát. Lövedékek csapódtak be lakott területeken, aminek következtében hat helyi lakos életét vesztette, négy pedig megsérült. A kelet-ukrajnai Donyeck megyében az elmúlt napon öt civil sérült meg az orosz támadásokban.

Az ukrán vezérkar vasárnap reggeli helyzetjelentésében azt írta, hogy az elmúlt napban mintegy 660-nal megközelítőleg 194 430-ra nőtt az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége. Az ukrán erők szombaton megsemmisítettek egyebek mellett hat harckocsit és 18 tüzérségi rendszert.

MTI

hirdetés