Öt férfi ellen indított büntetőeljárást a rendőrség ittas járművezetés gyanúja miatt

kék, ittas vezetés, ellenőrzés Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Körös Hírcentrum

Békés vármegyében 2023. május 12-e és 14-e között öt férfit állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Volt közöttük motoros, teherautó-sofőr, és mellettük három személygépkocsi-vezető. Az autósok egyike balesetet szenvedett.

hirdetés

A segédmotoros kerékpárral közlekedő férfit 2023. május 12-én állították le a rendőrök Békéscsabán, a Lencsési úton. Amellett, hogy a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála kiderült, hogy nincs vezetői engedélye. Az ittasság gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellene, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési őrizetbe került.

hirdetés

A tehergépkocsit vezető férfit ugyanezen a napon állították elő a gyulai közúti határátkelőhelyről. Belépésre jelentkezett, és az útlevélkezelő az okmányainak ellenőrzésekor meg is szondáztatta. Miután pozitív lett a légalkoholmérés eredménye nem mehetett tovább, ellene is büntetőeljárás indult és elvették a vezetői engedélyét. Másnap Békéscsaba külterületén, a 47-es főúton egy személygépkocsi vezetője akadt fenn az ittasság ellenőrzésen, majd a Lőkösházi

Határrendészeti Kirendeltség rendőrei is feltartóztattak egy, a gyanú szerint alkohollal a szervezetében autót vezető férfit, akit ráadásul a rendőrség korábban már eltiltott a járművezetéstől. Emellett 2023. május 13-án 14 óra 45 perc körül Dévaványán, a Körösladányi utcában kocsijával korlátnak ütközött egy autós, aki a gyanú szerint ittasan vezetett. A férfi a balesetben nem sérült meg. Végül 2023. május 14-én 23 óra 30 perc körül Szarvason, a Benka Gyula utca és a Móricz Zsigmond utca kereszteződésében szintén egy személygépkocsi-vezetőnél jelzett alkoholfogyasztást a szonda, a rendőrök ellene is büntetőfeljelentést tettek és tőle is elvették a vezetői engedélyét.

Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki alkoholfogyasztás után vezet, magát, utasait és közlekedő partnereit is veszélyezteti. A rendőrök ezért a közúti ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy kiszűrjék a forgalomból az ittasan, bódultan vezetőket. Egyben kérik, hogy senki ne kockáztasson, inkább döntsön: iszik vagy vezet.

Police.hu

hirdetés