Tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek a rendőrök

forgalmirend, közlekedés, Kígyósi út Illusztráció: Körös Hírcentrum

A rendőrök 2023. május 8. és május 14. között Magyarország közútjain 4 456 tehergépkocsit és 451 autóbuszt ellenőriztek.

A rendőrök az ellenőrzött járművek esetében 1 609 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 15 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni.

hirdetés

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 109 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 163 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 117 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során négy esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 339 alkalommal nem használták a passzív biztonsági eszközt, 301 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 11 alkalommal, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 15 alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül 43 esetben nem használták a passzív biztonsági eszközt, illetve nyolcan túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.

Békés vármegyében a rendőrök az ellenőrzött járművek esetében 71 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást nem kellett elrendelni.

Békésben a tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt egy alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 14 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt egy alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során egy esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 5 alkalommal nem használták a passzív biztonsági eszközt, 48 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Police.hu