Ittasan, engedély nélkül vitte el nagybátyja autóját egy békéscsabai fiú

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy fiatalkorú, 16 éves, büntetlen előéletű békéscsabai fiú ellen, aki engedély nélkül és ittasan „kötötte el” nagybátyja autóját.

hirdetés

A fiatalkorú terhelt – aki vezetői engedéllyel nem rendelkezik – 2022. december 31-én, az esti órákban, Békéscsabán, baráti társaságban alkoholt fogyasztott. A szilveszteri buliba elektromos rollerral érkezett, s éjfél után azzal a lakására távozott. Otthon azonban nem volt senki, ezért elhatározta, hogy visszamegy a barátaihoz, de már gépkocsival. A családi házuk udvarán állt a nagybátyja tulajdonát képező, az édesapja által használt személygépkocsi.

hirdetés

A fiatalkorú terhelt a gépkocsi indítókulcsát engedély nélkül a konyhából magához vette, majd az autóval, azt vezetve a tulajdonos, illetve a használó engedélye nélkül útnak indult. Haladása során, a Magyar utcában ittassága miatt a gépkocsival áttért a menetiránya szerinti bal oldalba, s az útpadkán nekiütközött egy ott parkoló személygépkocsinak. Az ütközés hatására a szabályosan parkoló gépkocsi nekiütközött egy másik ott parkoló személygépkocsinak, majd mindkét parkoló gépkocsi nekicsapódott a szomszédos ingatlan kerítésének.

A cselekmény időpontjában a terhelt közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. A baleset következtében a fiatalkorú terhelt 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, és mindhárom gépkocsi, valamint a kerítés is megrongálódott. A fiú szülei az okozott kárt megtérítették – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés