Békésben is érezni lehetett a romániai földrengést – FRISSÍTVE

földrengés Romániában Illusztráció: iStock

Hétfő este, magyar idő szerint 19:46-kor közepes erejű földrengés volt Romániában, a magyar határ közelében, Aradtól 12 kilométerre dél-keletre.

Az Országos Földfizikai Intézet (INCDFP) közölte: a földrengés pontosan 4,6-os erősségű volt és 15 kilométer mélyen következett be. Az előzetes adatok szerint a rengés epicentruma az Arad megyei Lippától 12 kilométerre volt.

hirdetés

A maszol.ro azt írja, az Arad megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség közlése szerint egyelőre nem érkezett be hozzájuk segélyhívás, de több helyről is megerősítették, hogy nagymértékben érződött a rengés: Arad mellett Kürtösön, Pécskán, Nagylakon, Borosjenőben és Vingán.

Szerkesztőségünkhöz több jelzés is érkezett, miszerint Békésben is érezni lehetett a rengéseket. Többek között Békéscsabán, Gyulán, Tótkomlóson, Almáskamaráson, Csorváson és Mezőmegyeren is.

Forrás: Google Android földrengésre figyelmeztető rendszer

FRISSÍTÉS: 21 óra 55 perckor újabb földrengés volt Romániában, a földmozgást ismét érezni lehetett Békésben.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint újabb földrengés történt hétfő este Romániában, Arad közelében, helyi idő szerint 21 óra 55 perckor, az országhatártól megközelítőleg harminc kilométerre.

A földmozgás erőssége 4,2-es volt a Richter-skálán. A földrengést Magyarország délkeleti részén a lakosság is érezte, a szeizmológiai obszervatórium erről Békéscsabáról kapott jelzést. Ugyanakkor károkról eddig (23 óra 05 percig) nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Forrás: Google Android földrengésre figyelmeztető rendszer