Drogterjesztői hálózatra csapott le a rendőrség

droghálózatra csaptak le Fotó: Police.hu

Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egy időben.

A rendőröknek olyan információ jutott a birtokába, hogy többek között Baján és a környező településeken, valamint Sükösdön, Kiskunhalason, Jánoshalmán és Miskén több csoport kábítószert és új pszichoaktív anyagot értékesít. Az elkövetők beazonosítása és elfogása érdekében több hónapja egy a főkapitányság által koordinált nyomozócsoport alakult. A rendőrök az első csapásáról május 4-én számoltak be.

hirdetés

A Bács-Kiskun Vármegyei rendőrök a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Bűnügyi Támogató Osztályának munkatársainak, valamint a Baranya, Fejér, Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőreinek közreműködésével 2023. május 31-én hajnalban 23 helyszínen jelentek meg egy időben.

A nagyszabású akcióban 21 embert fogtak el, akik közül 16 személyt őrizetbe vettek. Velük szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás. A házkutatások során több mint 3000 ezer adagnyi – több millió forint értékű – új pszichoaktív anyagot, valamint egy 570 tős kábítószer-ültetvényt találtak és foglaltak le a nyomozók. Vagyonvisszaszerzés miatt több luxusautót, fél kilogramm aranyékszert, 4900 euro-t és 5 millió forintot foglalt le a nyomozócsoport. A rendőrök kezdeményezték az őrizetben lévő gyanúsítottak letartóztatását.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu