Tovább zöldült a Harruckern iskola hátsó udvara

Harruckern Fotó: Körös Hírcentrum

A K&H bank és a 10 millió Fa Alapítvány közösen kiírt Hűsítő Ligetek pályázatán a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 5 db őshonos fára és 10 db cserjére nyert pályázatot.

A fák ünnepélyes átadására és ültetésére a közelmúltban kerülhetett sor. A fák ültetéséhez a talaj és földmunkákat a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. végezte el. Czeglédiné Szappanos Anita, a tagiskola igazgatója kifejtette, voltak feltételei a pályázatnak, például hogy hova lehet ültetni a fákat, cserjéket. Összesen öt fát (egy-egy mezei juhart, türkszilt, ezüsthársot, két hegyi juhart), valamint tíz mirtuszlonc cserjét nyertek.

hirdetés

Egy kilencedikes osztályt is kiválasztottak már, amelyik örökbe fogadta a növényeket. Ők, amíg az intézménybe járnak, figyelnek majd a ligetre. Hisznek abban, hogy a környezet nevel, és ha szép a környezet, akkor arra a diákok is jobban odafigyelnek.

Nagy László, a pénzintézet területi vezetője az ültetés kapcsán hozzátette, 500 körül volt a jelentkezői létszám, és 100 intézményt választottak ki a programra. A fenntarthatóság egy kiemelten fontos cél, a projekt számára a szakmai segítséget a 10 millió Fa Alapítvány nyújtotta.