Többeknél jelzett ittasságot a szonda Békésben

biztonsági öv, kék, ellenőrzés, ittas vezetés Fotó: Police.hu (illusztráció)

Az elmúlt hétvégén Békés vármegyében a rendőrök hét járművezető ellen tettek büntetőfeljelentést ittas vezetés gyanúja miatt. Volt közöttük olyan, aki motorcsónakkal közlekedett.

Békés vármegyében 2023. június 9. és június 12. között több olyan járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök, akik a gyanú szerint alkoholt ittak vezetés előtt. Gyomaendrődön, Békésen és Mezőgyánban négy személyautó vezetőjénél lett pozitív a helyszíni légalkoholmérés eredménye, a gyulai közúti határátkelőhelyen pedig egy autóst és egy teherautó sofőrjét tartóztatták fel a határrendészek, mert a szonda ittasságot jelzett náluk. Mellettük büntetőeljárás indult még egy férfi ellen. Szarvason, a Hármas – Körösön motorcsónakot vezetett, amikor megszondáztatták.

hirdetés

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Ittasan senki ne üljön a volán mögé, ne vezessen gépi meghajtású járművet! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét.

Police.hu

hirdetés