Megtartotta idei küldöttgyűlését a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Iparkamara Fotó: Körös Hírcentrum

Küldöttgyűlést tartott a közelmúltban a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, ahol többek között különböző elismeréseket is átadtak az arra érdemes vállalkozóknak.

A küldöttgyűlés során zárja le, értékeli az előző évet a megyei kamara – árulta el dr. Orosz Tivadar. A kamara elnöke kifejtette, módosították a szervezet alapszabályát, illetve négy kamarai díjat is a rendezvény keretében adtak át. A tavalyi esztendő számos változást hozott, a gazdasági körülmények átalakulóban vannak. Kedvezőtlen körülmények között kell a vállalkozásoknak dolgozni, teljesíteni. 2022-ben jók voltak a foglalkoztatási mutatók és magas szintű volt a beruházási ráta is. Viszont ez a forráskiesés következtében romolhat. A rekordméretű infláció tovább terheli a helyzetet.

hirdetés

A Szakma Sztár Fesztivál vármegyei érintettjeit, eredményes résztvevőit is köszöntötte néhány nappal ezelőtt a kamara. Idén 11-en jutottak be a döntőbe, és tíz fiatal dobogós helyen zárta a megmérettetést. Hasonlóak voltak az arányok tavaly is, ebből azt a következtetést vonta le dr. Orosz Tivadar, hogy eredményes a szakképzésünk. A szakmák világa folyamatosan változik: a képzési struktúra, a követelmények, illetve új szakmák is megjelennek. A duális képzésbe szerencsére egyre több cég kapcsolódik be, már munkaszerződést kötve a fiatallal.

Kitüntetést vehetett át a küldöttgyűlésen Havasi Csaba, a Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója is, Kincses János, az Electraplan Termelő Kft. ügyvezetője, valamint két egyéni vállalkozó, Jámbor Rudolf és Lukoviczky György mellett. Havasi Csaba lett az év Békés megyei kamarai vállalkozója. A Linamar Hungary Zrt. 2022-ben a vármegyében a legnagyobb árbevételű cég volt, emellett a legnagyobb munkáltató is. Békésben négy gyártódivíziót működtet, kettőt Orosházán, kettőt Békéscsabán. A cég tavalyi árbevétele meghaladta a 97 milliárd forintot, amely több mint 60 százalékos növekedést jelent a 2021-es évhez képest. A vállalat jelenleg 3500 munkavállalót foglalkoztat. A beruházások, bővítések folyamatosak a vármegyében.

A dr. Orosz Tivadarral készült interjút itt hallgathatják meg:

hirdetés