Rendőrök mérték össze tudásukat Orosházán

Fotó: Police.hu

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Orosházi Rendőrkapitányság 2023. június 14-én, Orosházán rendezte meg XII. Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny Békés vármegyei döntőjét, amelyet Pelleg József r. alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője nyitott meg.

hirdetés

A megmérettetésen járőr-gépkocsivezető kategóriában 15 egyenruhás indult, a karos forgalomirányításban pedig 11 rendőr versengett az elsőségért. A megyei verseny az elméleti feladatok megoldásával, tesztek kitöltésével kezdődött, majd a gyakorlattal egy forgalmas kereszteződésben, illetve a versenyre kialakított pályán folytatódott. A rendőrök teljesítményét háromtagú zsűri, Hazugáné Angyal Krisztina és Takó Sándor nyugállományú r. alezredesek, valamint Benkő Mihály közlekedési szakember értékelte. Az eredményhirdetésen Hudák Pál r. ezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese összegezte a szakmai program tapasztalatait, méltatta a versenyző rendőrök felkészültségét.

hirdetés

A járőr-gépkocsivezetők versenyében Képíró Bence, a vármegyei rendőrfőkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának őrmestere végzett az első helyen. Második lett Bálint Bence r. főtörzsőrmester (Gyulai Rendőrkapitányság) és a harmadik helyezettnek járó díjat Nagy Gábor r. törzszászlós (Békési Rendőrkapitányság) vehette át. A karos forgalomirányítók között Juhászné Gyurcsán Zsuzsanna r. főhadnagy, a Szarvasi Rendőrkapitányság rendőre nyújtotta a legjobb teljesítményt, második lett Medve István r. főtörzsőrmester (Gyulai Rendőrkapitányság), míg a harmadik helyen Szendrei Bálint r. zászlós (Szeghalmi Rendőrkapitányság) végzett.

Az egyenruhások a képzéseken elsajátított ismereteiket, a hétköznapok során szerzett tapasztalataikat igyekeznek minden helyzetben úgy használni, hogy elősegítsék a balesetek megelőzését, a közlekedésbiztonság javítását. A megmérettetés erősíti a közlekedési rendőrök felkészültségét, akik így még hatékonyabban tudják segíteni a közlekedőket.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

hirdetés