Tvarnában értekeztek az üzletemberek

iparkamara üzletemberek Szlovákiában

A szlovákiai Tvarnában, azaz Nagyszombaton tartott B2B üzletembertalálkozót a Tvarnai Kereskedelmi és Iparkamara. A június 12-14 között zajló konzultáción Békés vármegyéből heten, hárman a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarából és négy üzletember vett részt.

A business to business (B2B) kifejezés két, vagy több vállalat közti kapcsolattartásra utal, amikor a vállalatok elsősorban arra törekszenek, hogy termékeiket ne a fogyasztóknak, hanem a többi cégnek értékesítsék. A három napos találkozó immár hagyomány, legutóbb Nagybányán tartottak hasonlót, amelyen részt vett a BMKIK.

hirdetés

Békés megye mellett a Borsod Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is részt vett az ottani vállalkozókkal a találkozón, de megjelentek Romániából a máramarosi iparkamara és a moldáv iparkamara képviselői is. Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke gyümölcsözőnek tartja a találkozót, több jó kapcsolat is elkezdődött.

„Számos szlovák vállalkozás képviseltette magát, egyebek mellett a bratislavai (pozsonyi) és a komárnói régióból is. Mint megtudtuk, a vállalkozások is szívesen látogatnának el Magyarországra, hogy kapcsolatot építsenek” – mondta el Dr. Orosz Tivadar.