Családi házat, esetleg zsinagógát venne? A Duna House ebben is segít!

Duna House Békéscsaba Kovács Péter és Kovács Viktor

Ügyfélközpontúság, hatékonyság, szakértelem – talán ezek a szavak jellemzik leginkább a Duna House hálózatát, és benne természetesen a békéscsabai irodát, ahol minden ingatlanügylettel kapcsolatos feladatra igyekeznek jó megoldást találni.

2008 tavasza óta üzemel a megyeszékhelyen a Duna House iroda. A franchise hálózatban működő, Magyarország egyik vezető ingatlan- és pénzügyi közvetítő hálózata mára már Metrohouse néven Lengyelországban is piacvezetővé vált, de van érdekeltsége Csehországban és Olaszországban is – árulta el Kovács Viktor és Kovács Péter, a Duna House franchise partnerei, a békéscsabai iroda üzemeltetői.

hirdetés

Ahogyan az ingatlanpiac és az ügyfelek igényei, úgy 15 év alatt a csabai iroda is számos változáson ment keresztül. Már a csatlakozáskor igen professzionális volt a cég, azóta részben a nemzetközi tapasztalatoknak köszönhetően még tovább fejlődtek az ügyfelek kiszolgálásában és az informatikai rendszerben.Viktor és Péter úgy látja, kevés vállalkozás képes ilyen minőségben működni az ingatlanközvetítés területén. Néhány hónapja például egy új mobiltelefonos applikáció támogatja a munkájukat, melynek segítségével papír használata nélkül, teljesen digitálisan köthetnek szerződést és adminisztrálhatják le egy ingatlan megtekintését.

Duna House

Kiemelték, hogy a fejlett technikai háttér önmagában nem elegendő és mindketten nagyon büszkék arra a csapatra, szakemberi gárdára, akikkel együtt dolgoznak Békéscsabán. A tizenegy kolléga közül többen a kezdetektől, vagy hosszú évek óta tagjai az irodának és mindannyian főállásban, a szükséges végzettséggel folytatják ezt a tevékenységet.

A laikusok számára az ingatlanközvetítés úgy tűnhet, hogy az ingatlant csak meg kell hirdetni és ezzel nagyjából vége a munkának. A valóságban azonban ez egy összetett értékesítési-, jogi- és pénzügyi folyamat, amit sokszor igen erős érzelmek befolyásolnak. Az első egyeztetésektől az adásvételi szerződésig nagyon sok szakmai segítséget tudnak nyújtani. Az összes általuk közvetített ingatlan eladási árát ismerik, így valódi piaci értéket tudnak meghatározni. Emellett segítenek a hitelek folyósításában, vagy amennyiben még lehetséges, egy-egy végrehajtási ügy visszafordításában is. Segítik a közművek átíratását, ami abban az esetben különösen jól jöhet, ha a tulajdonos az ország más területén, vagy akár külföldön él.

Az elmúlt másfél évtizedben közel 4000 ügyfélnek segítettek ingatlant venni vagy eladni a vármegyében. Lakossági ingatlanok (családi házak, lakások, építési telkek), ipari és kereskedelmi célú ingatlanok, üzlethelyiségek, irodák, szántók értéküktől függetlenül mind-mind szerepeltek már a kínálatukban, jelenleg például egy volt zsinagóga értékesítésében vesznek részt.

Arra az esetre szintén kínálnak megoldást, ha valamilyen oknál fogva a tulajdonos nem szeretné nyilvánosan árulni az ingatlanát. Jellemzően a befektetési célú, nagyobb értékű, bérbe adott ingatlanok esetében nem szeretnék megzavarni a működést, ezért ilyenkor a potenciális vevők felkutatása nem a megszokott, nyilvános hirdetéseken keresztül zajlik. Olyan is előfordul, hogy egy ingatlanban komoly értékeket őriznek a tulajdonosok, ezért nyilvánosan azt a házat sem hirdetik meg. A kínálatban jelenleg több ilyen iroda- és lakóingatlan szerepel 100m – 1,2mrd Forint közötti értékben, ezeket személyes tárgyalás során tudják bemutatni.

Az iroda a Duna House cégcsoporthoz tartozó nemzetközi Credipass cégen keresztül végzi a pénzügyi tanácsadást, ennélfogva számos megoldást tudnak kínálni a fellépő igényekre. Természetesen ennyi év alatt sok érdekes történet, eladási sztori is összegyűlt. Egy ügyfél például fekvőgipszben gyógyult otthon, miközben a megbízástól kezdve az online adásvételi szerződéskötést és a közművek átírását is lebonyolította számára az iroda.

A 15. születésnapot szeretnék méltóképpen megünnepelni! A június 30-ig megkötött megbízásokra 10% díjkedvezményt adnak az ügyfeleiknek, illetve egy országos akció keretében azok között, akik augusztus végéig kötnek a DUNA HOUSE-szal egy prémium 12 hónapos megbízást, kisorsolnak egy darab két főre szóló római vakációt! A jelenlegi és új ügyfeleket pedig immár egy új, modern irodában, Békéscsabán, a Gyóni Géza utca 1. alatt várják.

hirdetés