Rendészeti szakos diákok táboroztak

rendészeti tábor Fotó: Police.hu

Intézkedéstaktikát, lövészetet, rádióforgalmazási gyakorlatokat és határrendészeti ismereteket is tanulhattak azok a rendészeti szakos diákok, akik részt vettek az iskolájuk és a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közös táborában.

hirdetés

Egyhetes ifjúsági tábort szervezett 2023. június 19-e és 2023. június 23-a között a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A tábor első felében a Nemes Tihamér Technikum és Kollégium 11. osztályos rendészeti hallgatói vettek részt a programokon, a második felében pedig a Szent – Györgyi Albert Technikum és Kollégium diákjai szerezhettek hasznos ismereteket a rendvédelem területéről.

hirdetés

Az elméleti és gyakorlati foglalkozások során volt intézkedéstaktai képzés, rádióforgalmazással kapcsolatos ismeretek, lövészet, fizikai állóképesség-felmérés, és a határrendészeti feladatokba is betekintést nyerhettek a résztvevők. Az előadások között szerepelt még többek között a drogprevenció, az iskolai erőszak és az online tér veszélyeiről szóló tájékoztató is. A tábort színesítette, hogy a diákoknak éjszakai őrszolgálatot kellett adniuk, és ellátogathattak a Békés Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe is.

rendészeti tábor
Fotó: Police.hu
rendészeti tábor
Fotó: Police.hu
rendészeti tábor
Fotó: Police.hu
rendészeti tábor
Fotó: Police.hu

Police.hu

hirdetés