Egy szeghalmi buszmegállóban rongált egy férfi

rongált Fotó: Police.hu

Buszmegállóban rongált egy férfi Szeghalmon. Egy polgárőrnek köszönhetően hamar a rendőrségen találta magát, ahol ügyének vizsgálata befejeződött, így vádat emelhetnek ellene.

Ittasan garázdálkodó férfit ért tetten egy polgárőr 2023. április 29-én Szeghalmon. A szolgálatban lévő önkéntes éppen egy futballmeccsről ment át egy másik rendezvényre biztosítani, amikor útközben, az Ady utcában felfigyelt az agresszív emberre. Látta, amint rugdosta a szemetest, és lefejelte az információs táblát, a menetrend kerete le is esett. Kérte, hogy hagyja abba, ne okozzon több kárt, és közben hívta a rendőrséget.

hirdetés

A Szeghalmi Rendőrkapitányság járőrei a csökmői férfit megszondáztatták és előállították. Kihallgatásán nem tagadta, hogy erőszakosan viselkedett, magyarázatot azonban nem tudott adni a tettére. Annyit mondott, hogy sokat ivott, ideges volt, valamin felhúzta magát, de nem tudja, min. A rendőrség garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene. A történtek körülményeinek vizsgálatát a rendőrök június 26-án befejezték, és az eljárás iratait a 22 éves férfi ellen továbbították az ügyészségre – írja a Police.hu.

hirdetés