Júliustól újabb 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére

Népegészségügyi, ápolók, Semmelweis, influenzaszerű, sürgősségi, táppénz, Angliában, Post Covid-19, rezidensek, bamlanivimab, oltási, Románia, tünetmentes, fertőződött, izraelben, spanyolországban, fertőzöttek, rehabilitációs, magyarországi, halálos, olaszországban, koronavírussal, fertőzöttek, kínai, Franciaországban, Meggyógyult, szlovákiában, egészségügyi, Olaszországban, orvos, labor, vírus, koronavírus, vérvétel Fotó: Pixabay

Júliustól újabb 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére – közölte a Belügyminisztérium (BM) szombaton, a Semmelweis-nap alkalmából az MTI-vel.

hirdetés

A közleményben azt írták, a kormány köszönetet mond az egészségügyi dolgozóknak azért az elkötelezett munkáért, amit nap, mint nap nyújtanak a betegek ápolása és gyógyulása érdekében. Úgy fogalmaztak: “az egészségügyi dolgozók iránti megbecsülésünket jelzi, hogy a mostani háborús idők ellenére is júliustól újabb 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére és a jövő évi költségvetésben is újabb ápolói béremeléssel számolunk”.

hirdetés

Közölték, az ápolói béremelés közel 84 ezer egészségügyi szakdolgozót érint. Hangsúlyozták: júliustól 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére. Az egészségügyben dolgozók bérfejlesztése átlagosan ugyanilyen mértékben történik meg. A közlemény szerint 50 milliárd forintot különítettek el az ápolók és az egészségügyben dolgozók idei alapbéremelésére.

Hozzátették, az ápolók bére legutóbb 2022 januárjában nőtt. A mostani emeléssel 2010-hez képest bruttó alapbérük átlagosan négyszeresére emelkedik, és a kormány tervei szerint a béremelés 2024 márciusában is folytatódik – írja az MTI.

hirdetés