Miklós Attila: Egyre kevesebb a valódi vita a közgyűlésben

Miklós Attila Fotó: Körös Hírcentrum

Sajtótájékoztató keretében értékelte a legutóbbi békéscsabai közgyűlést Miklós Attila és Fülöp Csaba önkormányzati képviselő. Szó esett többek között a posták újranyitásának helyzetéről is.

Miklós Attila nehezményezte, hogy érdemi vita már nem jellemző a közgyűlési előterjesztések tárgyalására. Úgy látja, hogy sem az észérveknek, sem az ötletelésnek nincs helye a közgyűlésben. A bizottsági üléseken még lehet érvelni egyik vagy másik irányba.

hirdetés

Fülöp Csaba a költségvetési rendelet módosítása kapcsán kifejtette, az egyelőre jó és stabil. Érkezett egy újabb támogatás, ami tehermentesíteni tudja az idei költségvetést. Több pénzt fordíthatnak például a fák gondozására, kidőlt, letört ágak eltakarítására. Erre már nagy szükség volt, hiszen még tavalyról is maradtak olyan feladatok ezen a területen, amelyeket forráshiány miatt nem tudtak elvégezni.

A békéscsabai sportlétesítmények helyzete ugyancsak napirendre került. A finanszírozást tekintve több modell is érvényesül a városban: valamit a vagyonkezelő zrt. üzemeltet, és van, amit a cég hozzájárulásával egyesületek működtetnek. Így a feladatok sem teljesen tisztázottak. Egy olyan egységes sportlétesítmény-üzemeltetési koncepcióra lenne szükség, amelyben elkülönülnek a működési, üzemeltetési források és a sportszakmai források. Az átfedések, keveredések miatt ez lényeges lenne – emelte ki Fülöp Csaba.

Miklós Attila szólt arról, hogy a kisposták bezárása ügyében továbbra sincs előrelépés. Hasonlóan problémás téma a szemétszállítás ügye. Itt július elsejétől egy fontos változás történik, ami ráadásul visszafordíthatatlan folyamatokat indukál majd. A képviselő is tisztában van azzal, hogy országos horderejű döntésekbe Békéscsaba nem tud beleszólni, de véleménye szerint az álláspontjukat megvitathatnák, értekezés lehetne ezekről a kérdésekről.