Három fiatal rendőrtiszt kezdte meg a szolgálatát a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon

fiatal rendőrtiszt, Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Fotó: Police.hu

Ünnepélyes fogadtatásban volt része annak a három fiatal rendőrtisztnek, akik Békés vármegyében kezdték meg a rendőri szolgálatukat.

Három fiatal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen most végzett rendőrtiszt kezdte meg a szolgálatát 2023. június 1-jén a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Az első munkanapjukon, július 3-án Vörös Ferenc r. ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány fogadta őket. Tapasztalatai, élményei alapján beszélt új kollégáinak a szakmai pályafutásáról, a rendőrséghez való kötődéséről, a hivatása iránti elköteleződéséről.

hirdetés

Az ünnepélyes, de közvetlen hangvételű beszélgetésen arra kérte őket, hogy odaadással, lelkiismeretesen, becsületesen és tisztességesen teljesítsék kötelezettségeiket. Támogatásáról biztosította őket és hangsúlyozta, hogy igyekeznek segíteni a beilleszkedésüket. Ketten, Kanál Laura r. hadnagy és Tarapcsák Krisztián r. hadnagy a Békéscsabai Rendőrkapitányságon, bűnügyi szakterületen szolgálnak, míg harmadik társuk, Korim Bence r. hadnagy a Szarvasi Rendőrkapitányságon a közrendvédelmi szakterületen dolgozó rendőrök csapatát erősíti. Kanál Laura és Korim Bence tiszthelyettesként képezték tovább magukat, jelentkeztek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára, így ők már rendelkeznek rendőrszakmai tapasztalattal.

Mindhárom rendőrtiszt köszönettel fogadta azt az emléklapot, amelyen a vármegyei rendőrfőkapitány útravalóul szánt gondolatait összegezte számukra, és amelyet egy Szent György emlékplakettel együtt vehettek át.

Police.hu