Ittasan, jogosítvány nélkül vezetett, majd barátja adatait mondta a rendőröknek egy férfi Békéscsabán

autó, vezet, műszerfal, ittas vezetés, halálos baleset Kiemelt kép illusztráció!

Nincs jogosítványa, ezért a barátja adatait mondta a rendőröknek egy ittasan vezető férfi Békéscsabán. Hamar kiderült, hogy ki ő valójában, így az ittas járművezetés mellett hamis vád bűntett miatt is vádat emelhetnek ellene.

Járművezetés ittas állapotban bűncselekmény gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit 2023. május 2-án 1 óra 30 perc körül Békéscsabán, a Vaskapu utcából. A 27 éves fiatalember személygépkocsit vezetett, és semmilyen igazolvány nem volt nála. A rendőrök megkérdezték, hogy mi az ő, illetve az édesanyja neve, valamint azt, hogy mikor és hol született.

hirdetés

Mondott is neveket és egy dátumot, de az ellenőrzéskor hamar kiderült, hogy csupán a nap egyezik meg, ugyanis egy pontosan 8 hónappal fiatalabb barátja adatait adta meg. Tette mindezt azért, mert neki soha nem volt jogosítványa, a barátjának viszont van, remélte, hogy így megúszhatja az engedély nélküli vezetés miatti felelősségre vonást. De mivel a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála, így hamisan vádolta ittas vezetéssel a barátját.

Miután mindez már a helyszínen kiderült, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egy hét múlva az ittas járművezetés bűncselekmény miatt már vádemelést javasolt ellene. A hamis vád bűntett miatt indult nyomozás során is elvégezték a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket, és ennek a büntetőeljárásnak az iratait is továbbították az ügyészségre.

Police.hu

hirdetés