Nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta a békési testület

kálmán tibor, békési Forrás: Kálmán Tibor hivatalos oldala

A napokban ismét összeülhetett a képviselő-testület Békésen. Döntöttek az ifjúsági díjakról, de szó esett például a békési értéktárról is.

Több beszámolót is elfogadtak a testületi ülésen a képviselők, például a Békési Járási Hivatalét. A testület elégedett az intézmény munkájával, úgy látják, igyekeznek mindenkinek legjobb tudásuk szerint segítséget nyújtani. Ezt meg is köszönték a dolgozóknak. Hasonlóan elfogadták a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ beszámolóját. A családsegítő mindenkinek igyekszik segíteni, ráadásul nem csak a városban, ugyanis Köröstarcsa csatlakozási kérelmét ugyancsak elfogadták. A továbbiakban ez a település is az intézményfenntartó társulás részeként dolgozik együtt a központtal, Tarhos és Bélmegyer mellett.

hirdetés

Ismét nyújthat beiskolázási támogatást az önkormányzat a város fiataljainak, ahogy korábban. A nehezebb anyagi körülmények ellenére is szükség van erre, a családok támogatására. Ugyancsak a családokat érinti, hogy a védőnői feladatok ellátását július elsejével átvette a Békés Vármegyei Központi Kórház, kikerülve a helyi járóbeteg szakellátó rendszeréből. De a védőnők helyben maradnak, ugyanott, ugyanazt a kiváló munkát végzik majd, mint eddig. A kórházzal eddig is jó volt az együttműködés, ez a továbbiakban szintén így lesz.

Az iskolabusz program is folytatódik a jövőben. Az önkormányzat célja, hogy a következő tanévben tovább biztosítsa a békési diákok busszal történő iskolába jutását, ami bár nagy teher az önkormányzatnak, de a családoknak egy nagy segítség, főleg a külső városrészekben élők számára.

A Békési Értéktár Bizottság beszámolójára is sor kerülhetett. Továbbra is várják a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy melyek azok az értékek, amelyek még méltóak a bekerülésre. Szintén döntöttek az idei ifjúsági díjak tekintetében. Ezeket a hagyományoknak megfelelően a Madzagfalvi Napokon adják át. Bár nagyszerű javaslatok érkeztek, ebben az esztendőben is csak öt fiatalt választhattak ki.