Két nap alatt hét férfit állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt Békésben

biztonsági öv, kék, ellenőrzés, ittas vezetés Fotó: Police.hu (illusztráció)

Orosházán, Békéscsabán, Szabadkígyóson, Békésen, Szarvason, Tótkomlóson és Szeghalmon intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt.

Békés vármegyében 2023. június 15-én és 16-án hét férfit állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Orosházán, a Raksányi Imre utcában 15-én 8 óra 45 perc körül egy kisteherautó vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Két és fél órával később Békéscsabán, egy parkolóházban egy személygépkocsi nekiütközött egy álló autónak. Személyi sérülés nem történt, de a balesetet okozó férfi a gyanú szerint ittas volt. Kora délután Szabadkígyóson, a Kastély utcában és Békés külterületén egy-egy személygépkocsi vezetőnél lett pozitív a légalkoholmérés eredménye.

hirdetés

Másnap hajnali háromnegyed 5 után pár perccel Szarvason, a Csabai úton történt ugyanez egy autóssal, majd 9 óra előtt pár perccel egy Tótkomlóson igazoltatott férfinél merült fel a gyanúja annak, hogy ittasan személygépkocsit vezetett.

Végül 22 óra 30 perc körül Szeghalmon, az Arany János utcából állítottak elő egy férfit, mert a szondáztatás eredménye szerint alkoholtól befolyásolt állapotban ült volán mögé. Mind a hét férfi ellen büntetőeljárás indult.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, magát, utasait és közlekedő partnereit is veszélyezteti. Ezért kérik, hogy tartsák be a szabályokat, ha alkoholt fogyasztottak, ne üljenek volán mögé, ne induljanak el gépi meghajtású járművel! (Police.hu)

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés