A mentorok is emelték a nyári tábor színvonalát

pályaválasztás tábor, iparkamara, JóPálya, nyári

Bár sajnos csak két turnussal, de idén is nagy sikerrel szervezte meg nyári táborát a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az eseményekről Mészárosné Szabó Anna, a kamara szakképzési osztályvezetője számolt be a Körös Hírcentrum stúdiójában.

hirdetés

Sajnos az idei esztendőre a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatása jelentősen megcsappant. Éppen ezért a korábbi évekkel ellentétben ezen a nyáron csupán két héten keresztül várta a hatodik, hetedik osztályos gyerekeket a kamara pályaorientációs nyári táborába. A lelkesedés ennek ellenére töretlen volt a fiatalok részéről, ráadásul már a szervezés során kiderült, hogy az első hetet a korábbi évek táborozói teljesen fel fogják tölteni. Így meg sem kellett hirdetni a tábort, már beteltek a helyek – emelte ki Mészárosné Szabó Anna.

hirdetés

Az elmúlt évek során kinevelődött egy olyan diákcsapat ezekben a táborokban, akik idén mentorokként tértek vissza – azzal a céllal, hogy segítsék, összekovácsolják az új generációt, illetve nem mellesleg népszerűsítsék a saját választott iskolájukat. A diákéletről, a tanárokról és úgy általában egy-egy középiskoláról az ott tanulók tudnak a leghitelesebben kommunikálni. Ezeket a mentorokat (összesen 15-öt) egy még tavasszal megtartott tanfolyamon készítették fel hozzáértő szakemberek a rájuk váró feladatokra. Nagyon jól helytálltak a mentorok a tábor két hetében, így ezt a gyakorlatot szeretnék továbbvinni jövőre is.

A visszajelzés nagyon fontos a békési kamarának, bármilyen eseményről legyen is szó. A tábor végén minden résztvevőnek lehetősége volt a különböző programpontok értékelésére. Bár az osztályvezető szerint nem szabad túlmisztifikálni a kijött számadatokat, azért mögéjük kell nézni és levonni belőlük a megfelelő tanulságot. A mentorok iskolabemutató előadásait például nagyra értékelték a fiatalok. Emellett igénylik a kreatív, kikapcsoló, szórakoztató programokat is. Azt Mészárosné Szabó Anna is hangsúlyozta, hogy a két hét fő célja az volt, hogy a diákok mélyebben megismerjék a szakképzést, azonban mégiscsak táborról van szó, kell a gyerekeknek a kikapcsolódás.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés