Volt párját bántalmazta egy szeghalmi férfi, vádat emeltek ellene

Súlyosan bántalmazta édesanyját, ököl, verés, verekedés, kék, Verekedésbe, Mezőhegyes, verte feleségét egy füzesgyarmati férfi Illusztráció: Pixabay.com

Garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 33 éves szeghalmi férfi ellen, aki volt párját háborgatta és bántalmazta.

A férfi és a sértett nő 2023 júniusát megelőzően egy párt alkottak, mintegy három hétig együtt is éltek a sértett körösladányi otthonában. 2023. június elején a sértett megszakította a kapcsolatot a terhelttel, aki ezt nem akarta elfogadni és a következő napokban folyamatosan kereste a nőt sokszor durva hangvételű üzeneteivel. A sértett az üzenetek miatt a rendőrségre is bement tanácsot kérni. 2023. június 07-én a férfi kerékpárral Szeghalomról átment Körösladányba. Az esti órákban meglátta a volt párját, amint az utcán a barátnőjével beszélget.

hirdetés

A férfi odament hozzájuk, majd kérte a sértett, hogy beszéljenek, mert ő még szereti. A sértett távozásra szólította fel, és közölte vele, hogy ő már nem szereti, valamint hívja a rendőrséget, ha nem hagyja őt békén. Erre a férfi közelebb ment a sértetthez és belerúgott a bal lábszárába, illetőleg nagy erővel megrúgta a sértett vizsláját is, a férfi ugyanis az ebet hibáztatta a viszonyuk kudarca miatt. A nő próbálta eltolni a terheltet a közelből, de nem sikerült, aki ezt követően még kétszer belerúgott a kutya oldalába, majd mellmagasságig felemelte a jószágot, és odavágta a földhöz. Távozásakor a férfi közölte a nővel, hogy ennek ennyivel nem lesz vége. A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekményt tanúsított közterületen, amely alkalmas volt arra, hogy másokból megbotránkozást váltson ki.

A történtek után rövid idővel a terhelt félelemkeltés céljából olyan tartalmú üzeneteket küldött a sértettnek, miszerint rossz emberrel kezdett ki és megfenyegette, hogy ez még csak a kezdet volt. Az előzmények függvényében üzeneteivel a férfi azt az érzetet keltette a sértettben, hogy további bántalmazás éri a közeljövőben a részéről.