Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka Donyeck megye “forró pontjain” tett látogatást

Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka újabb látogatást tett a Donyeck megyei Bahmut és Liman városoknál szolgáló ukrán alakulatoknál.

“Meglátogattam dandárjainkat a harci cselekmények két aktív irányában. A Bahmutnál és Limannál kialakult heves harcok miatt szükség volt terveink módosítására, a parancsnokok meghallgatására, a kialakult helyzetről, a problémákról alkotott véleményük megismerésére és a megfelelő döntések meghozatalára. Fontosnak tartom, hogy megértsem, mire van szükségük a parancsnokoknak és a katonáknak közvetlenül a harctéren, és hol vannak jelenleg a legsúlyosabb helyzetben” – fogalmazott a parancsnok a Telegramon közzétett üzenetében.

hirdetés

Szirszkij közlése szerint kitüntetéseket és “értékes ajándékokat” adott át a katonáknak. Hangsúlyozta, hogy az ilyen találkozók után megerősödik a kölcsönös bizalom és a megértés, hogy van elmozdulás “a jó irányba, a győzelem felé”.

Az ukrán vezérkar reggeli harctéri jelentésében azt írta, hogy Bahmutnál az ukrán csapatok folytatják a támadó hadműveleteket a várostól északra és délre, Limannál azonban az orosz erők légicsapásokat és tüzérségi támadásokat indítottak. Szirszkij többször tett már látogatást a Bahmutot a heves orosz támadásokkal szemben hosszú ideje védő ukrán csapatoknál, legutóbb a múlt hónap közepén járt a térségben.

MTI

hirdetés