Megverték, majd élelmiszert raboltak ismerősüktől

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy 39 éves mezőgyáni férfi letartóztatását, aki júniusban társával úgy szereztek élelmiszert egy ismerősüktől, hogy ennek érdekében megverték. A férfi társa – egy 44 éves, többszörösen büntetett előéletű mezőgyáni férfi – már korábban letartóztatásba került.

A két férfi 2023. június 09-én, a délutáni órákban elmentek egy mezőgyáni ismerősükhöz, azzal a szándékkal, hogy élelmiszert szerezzenek a sértettől. A ház udvarán az ittas állapotban lévő 44 éves férfi rögtön agresszíven a sértettre támadt, szidalmazni kezdte, majd miután a sértett nem akart élelmiszert adni, legalább két alkalommal ököllel megütötte az arcát, melynek következtében a sértett a földre esett. Miután a sértett felállt, mindkét terhelt felváltva a ház felé lökdöste őt, majd a ház folyósóján a 44 éves terhelt ököllel ismét megütötte a sértettet, melynek hatására a sértett a lépcsőre esett. A sértett mindeközben folyamatosan kérte a támadóit, hogy ne bántsák tovább.

hirdetés

A lakásban a terheltek jogtalan eltulajdonítási szándékkal egy szatyorba bepakoltak 2 kg lisztet, 1 kg cukrot, 2 csomag száraztésztát, 2 flakon mézet, 10 db burgonyát és 3 fej hagymát, a hálószobából 2 db paplan huzatot, 1 db kispárna huzatot és 1 db asztalterítőt is elvettek, majd a sértett fűnyíróját is magukhoz véve távoztak a helyszínről. A cselekmény befejezését követően egyikőjük a sértettet azzal is megfenyegette, hogy ha értesíti a rendőrséget, akkor visszajön és megöli.

A férfi esetében a letartóztatás több különös oka is fennállt: a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás manipulálásának lehetősége, valamint a bűnismétlés veszélye. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.