Eltörte az unokatestvére orrát, és egy fagyi árust is ki akart rabolni

Súlyosan bántalmazta édesanyját, ököl, verés, verekedés, kék, Verekedésbe, Mezőhegyes, verte feleségét egy füzesgyarmati férfi Illusztráció: Pixabay.com

Súlyos testi sértés bűntette és rablás bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség egy 34 éves büntetlen előéletű gyulai illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű férfi letartóztatását, aki egyrészt bántalmazta az unokatestvérét, illetőleg ki akart rabolni egy fagylaltot árusító standot.

A férfi 2023 májusában szívességi lakáshasználóként élt Orosházán, az unokatestvérénél. 2023. május 06-án, az éjszakai órákban a két férfi összeszólalkozott, és a terhelt egy alkalommal ököllel arcon ütötte az unokatestvérét, aki az ütés következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsont-törést szenvedett. Ezen cselekmény miatt az Orosházi Rendőrkapitányság a férfit 2023. május 06-án gyanúsítottként hallgatta ki, ez azonban nem tartotta őt vissza újabb bűncselekmény elkövetésétől.

hirdetés

A férfi 2023. augusztus 01-én, a délelőtti órákban Orosházán, a Kossuth utcában odament egy fagylaltárusító pavilonhoz, és az ott dolgozó nőt felszólította, hogy a kasszában lévő bevételt adja át neki, és azzal fenyegette meg, hogy ellenkező esetben lelövi. A férfinál lövés leadására alkalmas fegyver nem volt, de a sértett nő a fenyegetés hatására erősen megijedt. A kasszában ekkor 100.000.-Ft körüli összegű készpénz volt, de azt az alkalmazott nem adta át a férfinak. Ekkor a terhelt a sértett saját pénzének átadására szólította fel a sértettet, amelyet a nő azzal hárított el, hogy nincs nála pénz. Ezt követően a férfi a cselekményével felhagyott és Szegedre utazott, ahol a Tisza parton idegentől próbált pénzt kéregetni; a rendőrség az Orosházi Rendőrkapitányság által elrendelt körözés eredményeként itt fogta el.

A férfi esetében a letartóztatás több különös oka is fennállt: a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás manipulálásának lehetősége, valamint a bűnismétlés ténye és veszélye. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.