Újra menetrend szerint közlekednek a szerelvények a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalon

vonat, vasút, közlekedés Illusztráció: Pixabay.com

Helyreállították a júliusi vonatbalesetben Kétpónál megsérült vasúti pályát; újra menetrend szerint közlekednek a szerelvények a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalon – közölte a Mávinform a honlapján péntek este.

hirdetés

Július 9-én Kétpónál egy tehervonat kilenc konténerszállító kocsija kisiklott, mindkét vágány használhatatlanná vált, napokig pótlóbuszok szállították az utasokat a szakaszon. Július 15-én indult újra a vonatközlekedés az egyik vágányon Tiszatenyő és Mezőtúr között.

hirdetés

A másik vágány mintegy 2 kilométeren megrongálódott, egy felsővezetéki tartóoszlop kidőlt, a sínek és a vasbetonaljak használhatatlanokká váltak, helyenként új pályát kellett építeni. Bal oldalon 200 méternyi, jobb oldalon 400 méternyi vágányt építettek át, kicseréltek 3500 vasbetonaljat, 1200 méternyi sínt, 1485 tonna zúzott követ helyeztek el a vasúti pályában, továbbá a vasúti átjáróban kicserélték a megrepedezett, összetört burkolati elemeket. Másfél százan dolgoztak a helyreállításon, amelynek költsége mintegy 700 millió forint – közölte a Mávinform.

MTI

hirdetés