Úgy megverte feleségét egy körösladányi férfi, hogy a nőnek több bordája is eltört

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Súlyos testi sértés bűntette és tettleges becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 34 éves büntetlen előéletű körösladányi férfi ellen, aki rendszeresen bántalmazta a feleséségét.

A férfi 2023. február 15-én, az esti órákban körösladányi közös otthonukban ittas állapotban veszekedni kezdett a feleségével, mert azt feltételezte, hogy a párja megcsalta őt az egyik rokonukkal. A durva hangvételű vita során a férfi többször pofonvágta a sértettet, majd az éjszaka folyamán a feleségét kézzel és egy nyújtófával is bántalmazta, az oldalába belerúgott, és a földön rángatta őt. A bántalmazás következtében a sértett nő 8 napon belül gyógyuló zúzódásokat, hámsérüléseket szenvedett el, illetőleg két bordája is eltört, amelyek 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülések.

hirdetés

Nem ez volt az első tettlegesség a férfi részéről: a cselekményt megelőző tíz-tizenöt évben évente többször is bántalmazta a feleségét, az pedig természetes volt a számára, hogy a párkapcsolati vitáik során pofon ütötte őt. A történtek után a nő a kiskorú gyermekeikkel Vésztőre költözött az édesanyjához. 2023. június 23-án, az esti órákban a sértett megjelent a terhelttel közös házuknál, mivel a férfi a gyermekekkel tartotta a kapcsolatot. Ekkor a férfi ismét veszekedni kezdett a különélő feleségével, arra próbálta rávenni, hogy költözzön vissza hozzá, folytassák a közös életüket. Hogy kérésének nyomatékot adjon, ismét bántalmazta a feleségét, legalább két-három alkalommal pofonvágta őt.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét. A járási ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült, 140.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget is a terheltnek kell majd megfizetnie.