Átszervezik a csecsemő- és gyermekgyógyászati beteg utakat

békéscsabai, Réthy, Kórház, kórházi, kórházparancsnokok, Békés Megyei Központi Kórház, Réthy Pál, kórház, béremelés egészségügyi dolgozók Illusztráció: Körös Hírcentrum

A Békés Vármegyei Központi Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának gyulai és békéscsabai telephelyein az intézményen belüli beteg utak átszervezésre kerülnek – tájékoztatott dr. Becsei László főigazgató főorvos.

2023. szeptember 01-től az ellátás folyamatos biztosításának érdekében a beteg utak átmeneti, intézményen belüli átszervezésére kerül sor, amely előreláthatólag 2023. december 31-ig az alábbiak szerinti érinti a csecsemő- és gyermekgyógyászati fekvőbeteg szakellátást:

hirdetés

A békéscsabai dr. Réthy Pál Tagkórház gyermekgyógyászati részlegén hétfőtől-pénteken 16 óráig folyamatosan biztosított a fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. A pénteki napokon a betegek – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16-óráig hazabocsátásra kerülnek. Azon esetekben, amikor a gyermekeknek hétvégén is szüksége van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezésre kerülnek Gyulára, a Gyermekgyógyászati osztályra (5700 Gyula, Semmelweis u. 1. Semmelweis tömb, személyi főporta melletti tömb).

A békéscsabai részlegen péntek 16 órától hétfő reggel 8 óráig gyermekgyógyászati fekvőbetegellátás nem lesz.

A gyermekgyógyászati ügyeleti járó és fekvőbeteg ellátás folyamatosan (a hét minden napján 0-24 óra között) biztosított a gyulai tagkórházban.

Az alapellátási gyermekügyelet ellátási idejét nem érinti, az változatlan formában működik tovább Békéscsabán, a megyeszékhelyen (5600 Békéscsaba, Gyulai út 18.).