Tanszerosztást valósított meg két szervezet Békéscsabán

Tanszerosztás Békéscsabán, babtista Fotó: Körös Hírcentrum

Tanszerosztást szervezett a közelmúltban az Új Esély Központ és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány az intézmény ellátotti köréhez tartozó gyermekek számára.

A békéscsabai Új Esély Központ több mint két éve nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy ellássa a szenvedély-, illetve pszichiátriai betegeket. Ezen betegek lelki- és mentális egészségét önismereti, kézműves foglalkozásokon és tréningeken keresztül igyekeznek fejleszteni.

hirdetés

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány többek között a hátrányos helyzetben élő gyerekek megsegítésére és a minőségi oktatás támogatására koncentrál. Mottójuk: Te jövőnek hívod. Ő álomnak. Mi célnak. Pontosan ennek apropóján az alapítvány három évvel ezelőtt elindította tanszergyűjtő akcióját, ehhez csatlakozott immár másodszor az Új Esély Központ.

A kapott adományokból közel 500 gyermeknek sikerült tanszercsomagot összeállítani, Békéscsabán ebből összesen 40 gyermek részesült. Balog Sándorné, a központ nappali ellátásának vezetője elmondta, tudja, milyen megterhelő anyagilag, főleg az egyedülálló szülőknek az iskolakezdés. Ezért szerettek volna az akcióval könnyíteni a rászoruló családok életén.

A tanszerosztáson Krisán Zoltán, az Új Forrás Baptista Gyülekezet intézményi lelki gondozója szólt pár szót a megjelentekhez, saját példáján keresztül is hangsúlyozva a tanulás fontosságát. Végül megnyitóját egy közös imával zárta. Szülők, nagyszülők és természetesen az iskolakezdés előtt álló gyermekek is sorba álltak a csomagokért. A kiosztásában Szabó Tímea, az alapítvány dél-alföldi missziós koordinátora is segédkezett. A csomagokban alapvető tanszerek: füzetek, vízfesték és ceruzák voltak.

Az Új Esély Központ következő nagyobb akciója a karácsonyi cipősdoboz-gyűjtés lesz.

hirdetés